Over Nick Abcouwer

Ik ben Nick Abcouwer, 39 jaar, vader van twee kinderen en sinds 2022 fulltime (en uiterst fanatiek) aan de slag met WEDSTRIJDFIT. Mijn drijfveer is mensen bewust maken van hun talenten en ze meer uit zichzelf laten halen dan ze voor mogelijk hielden. Er zijn altijd oorzaken waarom talent en kwaliteiten onvolledig benut worden. Mijn kracht ligt in het achterhalen van die oorzaken, daarin verandering aanbrengen en sturing geven aan organisaties en individuen. Dat geeft mij energie en vormt de zingeving van mijn werk, mijn passie.

Werk is als topsport

Topsport en de werkvloer hebben veel raakvlakken. Om te slagen in je werk én op het veld heb je dezelfde eigenschappen nodig: discipline, uithoudingsvermogen, drive, inzicht, scherpte, passie, intrinsieke motivatie, creativiteit en onderlinge samenwerking. Daarom stimuleer ik als coach precies dezelfde kwaliteiten bij een atleet als bij een manager. Het is namelijk heel simpel: winnen is winnen. Of dat nu persoonlijk, sportief of zakelijk is.

De twee sporten die mij niet hebben losgelaten zijn hardlopen en voetbal. Ook hier herken ik de grote overlappen tussen sport en werk. Een voetbalteam als een geoliede machine laten draaien is net als een bedrijfsafdeling laten functioneren: chemie, gedeelde doelen en teambelang staan voorop. Anderzijds is hardlopen een passend metafoor voor zelfstandig ondernemen: het vereist discipline en het vermogen om kansen te zien, doelstellingen te bepalen en persoonlijke grenzen te blijven verleggen.

Eigenlijk dus heel logisch dat juist deze twee sporten mij niet loslieten, en andersom.

Liefde voor familiebedrijven

Ik werkte ruim 15 jaar binnen verschillende familiebedrijven en bekleedde daarin wisselende functies. Zo ben ik onder andere actief geweest als opleidingsadviseur en account-, keyaccount- en businessmanager. Ik onderhield belangrijke klantrelaties en droeg verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering, strategieontwikkeling, team- en projectorganisatie, in- en verkoop en het product- en dienstaanbod. Daarbij ontwikkelde ik strategische  samenwerkingen met grote jongens zoals de NS en Bol.com.

Na vele goede ervaringen met kleinere organisaties zet ik mijn passie en expertise nu in om familiebedrijven en zelfstandig ondernemers verder te helpen. De sfeer, mensen, betrokkenheid, passie en open houding die familiebedrijven typeert, staan allemaal in lijn met mijn waarden. En met die kennis en ervaring maak ik zoveel mogelijk individuen en organisaties WEDSTRIJDFIT.

Maatschappelijk doel
WEDSTRIJDFIT wil niet alleen organisaties en individuen op professioneel gebied naar een hoger niveau tillen, maar ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Daarom steunen we twee keer per jaar een stichting, goed doel of maatschappelijke activiteit. Heb jij hiervoor een idee of suggestie? Laat het weten via talent@wedstrijdfit.nl.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Sta jij net als ik te springen om aan de slag te gaan, jezelf of je organisatie naar topsportniveau te brengen en je potentie optimaal te benutten? Wacht dan vooral niet langer en plan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen brengen we jouw wensen in kaart en komen we tot de allerbeste aanpak. Mail naar talent@wedstrijdfit.nl of bel 06-58728208.